روش های درمان جای جوش در کلینیک زیبایی

خانمی که روی صورت خود جای جوش دارد | درمان های جای جوش با روش های مختلف پزشکی

زخم هایی که به دلایل مختلفی از جمله جوش بر روی پوست به وجود می آیند، معمولا بعد از بهبودی نیز ردی از خود برجای می گذارند. این آثار زخم و آکنه بر روی پوست صورت که از حساسیت بیشتری برخوردار است دوام بیشتری دارند. اگر منتظر بمانید که لکه ها و تورفتگی های پوستی بر روی صورت خود به خود درمان شوند، فقط می توانید با فراموش کردن آنها تصور کنید که از بین رفته اند. اما روش های درمان جای جوش که امروزه بسیار پرکاربرد هستند، به راحتی و هزینه هایی نسبتا کم می توانند در مدت زمان کوتاه، پوست صاف و یک دست شما را که طی سال ها آسیب دیده بازگردانند.

آنچه در ادامه می‌خوانید

معرفی سریع ترین روش های درمان جای جوش 

روش های درمان جای جوش در یک کلینیک برخلاف اکثر روش هایی که طب سنتی یا درمان های خانگی برای رفع جای جوش و لکه ها ارائه می دهند، روش هایی که فناوری های روز دنیا برای برطرف کردن این گونه مشکلات در اختیار ما می گذارند بسیار سریع تر عمل می کنند و شما در مدت زمان بسیار کوتاهی شاهد آثار شفافیت پوست و محو شدن لکه ها و آثار جوش خواهید بود. از طرفی ممکن است برخی درمان های خانگی و روش های طب سنتی برای رفع جای جوش ها، به طرز تهاجمی و ناسالمی رفتار کنند و مشکلات دیگری را برای پوست شما به وجود آورند.

بنابراین بهتر است قبل از به کار بردن هر نوع روش خودسرانه خانگی یا طب سنتی برای درمان جای جوش ها و لکه های ناشی از آکنه، با یک پزشک کاربلد و با تجربه در حوزه پوست مشورت داشته باشید. پزشک می تواند بر اساس شرایط شما، از جمله میزان عجله ای که برای رفع جای جوش ها دارید، بودجه مد نظرتان، شرایط شغلی و محیطی، مزاج و طبیعت بدن، جنس و حساسیت پوست و سایر فاکتورهای مهم، بهترین روش پزشکی درمان جای جوش و آکنه را به شما پیشنهاد دهد. در ادامه این مطلب بهترین روش های درمان جای جوش را برای شما عنوان می کنیم.

۱. درمان جای جوش با لایه برداری شیمیایی (chemical peels) 

لایه برداری شیمیایی که یکی از روش های درمان جای جوش به شمار می رود، بهترین روش از نظر اقتصادی و درمانی به شمار می رود. زیرا هزینه کمتری نسبت به سایر روش ها دارد و علاوه بر آن از عوارض جانبی سبک تری نیز برخوردار است. این روش سلول های بافت های زیرین پوست را تحت تاثیر خود قرار می دهد و آن ها را مجبور می کند که به جنبش، بازسازی و تولید کلاژن بپردازند تا نواحی آسیب دیده پوست درمان شوند.

لازم به ذکر است که پوست صورت ظرفیت بهتری برای این نوع لایه برداری درد و پوست نواحی پایین تر از صورت مثل گردن و قفسه سینه، کاندیدای مناسبی برای این نوع از درمان نیستند. این روش همچنین به معاینه دقیق پوستی توسط پزشک نیازمند است. پزشک با در نظر گرفتن همه جوانب دخیل در این درمان از جمله جنس پوست و بیماری ها یا عوامل زمینه ای مرتبط، به استفاده از این شیوه برای درمان جای آکنه و اسکار اقدام می کند. این روش علاوه بر از بین بردن تورفتگی هایی که از جوش های پوستی نشات می گیرند، می تواند از بروز این نوع مشکلات و جوش زدن نیز پیشگیری کند.

درمان جای جوش با لایه برداری شیمیایی

۲. از بین بردن جای جوش با تزریق کورتیکواستروئیدها 

کورتیکواستروئیدها اشکال مختلف دارویی دارند و به صورت قرص، اسپری، قطره های گوش و چشم یا ماده تزریقی در دسترس هستند. این نوع از داروها برای رفع یک سری اختلالات پوستی نیز پرکاربرد هستند. بیماری هایی مثل اگزما و التهابات پوستی به دلیل حساسیت و واکنش آلرژیک با این دارو رفع می شوند. کورتیکواستروئیدها از شدت التهاب پوست یا اندام های داخلی کم می کنند و دمای بدن را پایین می آورند. کورتون ها نمونه بارزی از این دارو هستند که توسط بسیاری از پزشکان برای کاهش آکنه توصیه می شوند. 

 

۳. پرکننده های پوستی بهترین درمان جای جوش

یکی از روش های درمان جای جوش موادی هستند که امروزه در برخی کلینیک های زیبایی برای هم سطح کردن ناهمواری های پوست با سایر نواحی استفاده می شوند. دور چشم و دور دهان و لب ها از جمله قسمت های پوست هستند که به دلیل پدید آمدن چین و چروک بر روی آن ها، با نواحی دیگر پوست از لحاظ سطح برابری نمی کنند و دارای شیارهای نازکی هستند که بر جذابیت پوست تاثیر منفی می گذارد.

گونه ها نیز نواحی حساس پوست به شمار می روند که به دلیل جوش ها از پستی و بلندی هایی برخوردار هستند. قسمت های دیگر پوست نیز می توانند به دلیل همین آکنه ها یا حتی زخم ها، جای بخیه و ضربه دارای فرورفتگی باشند. پرکننده های پوستی با تزریق شدن زیر این نواحی خالی بر روی پوست، باعث می شوند که فرورفتگی ها با قسمت های مجاور خود هم سطح شوند.

۴. روش میکرونیدلینگ؛ روش مطمئن برای جای جوش

در این روش، بافت های زیرین و عمیق تر پوست با سوزن های بسیار ریز مورد هدف قرار می گیرند. در نتیجه، سلول ها برانگیخته می شوند و کلاژن تولید می کنند. با این روش شادابی به پوست برگردد و نواحی آسیب دیده بر اثر جوش یا عوامل دیگر بازسازی خواهند شد. میکرونیدلینگ برای خانم های باردار توصیه شده نیست و برای دیگر افراد می تواند باعث بروز یک سری عارضه های جانبی مثل تورم و التهاب شود.

روش های درمان جای جوش با میکرونیدلینگ

۵. لیزر درمانی جای جوش روشی موثر

در معرفی روش های درمان جای جوش انواع مختلفی از لیزرها برای درمان مشکلات پوستی از قبیل آکنه و آثار آن ارائه شده اند. دستگاه های متعددی نیز در اکثر کلینیک های معتبر زیبایی پوست و مو وجود دارند که می توانند زیر نظر یک پزشک مجرب، خدماتی را برای برطرف کردن لکه های ناشی از جوش به شما عرضه کنند. این لیزرها کم تهاجمی و کم خطر هستند و بسته به میزان مشکلات پوستی، شدت رنگ لکه ها و عمق فرورفتگی ها برای رفع ناهمسانی ها در پوست استفاده می شوند. نتایج این روش درمانی حدودا یک هفته بعد قابل مشاهده است. بهترین لیزرهایی که در روش های درمان جای جوش به کار می روند عبارتند از:

  • لیزر فرکشنال: محو کردن لکه های ناشی از جوش و کمک به کاهش آکنه ها.
  • لیزر پالسی: فقط برای از بین بردن لکه ها استفاده می شود و نمی تواند تورفتگی ها را برطرف کند.
  • لیزر سرد: کم خطر و سریع است و عملکرد خوبی در محو کردن اسکارها و جای جوش دارد.
  • لیزر اربیوم: توسط سلول های پوستی جذب شده و آن ها را برای کلاژن سازی تحریک می کند.

۶. روش میکرودرم (microdermabrasion)

این روش یک از روش های درمان جای جوش و آکنه است. دستگاه میکرودرم با شکاف های ریزی که در عمق پوست ایجاد می کند، بر جریان خون در ناحیه مورد هدف تاثیر بسیار شایانی می گذارد. بهبود گردش خون در پوست باعث می شود سلول ها بازسازی شوند و ناهماهنگی سطح یک ناحیه با نواحی دیگر مجاور خود بر روی پوست کاهش یابد.

۷. روش جراحی آخرین روش برای درمان جای جوش

اگر شدت لکه و عمق تورفتگی جای جوش بسیار زیاد باشد، جراحی پلاستیک به کمک پوست می شتابد. یکی از بهترین روش هایی که زیر مجموعه جراحی برای درمان جای جوش قرار می گیرد، پیوند پوست است. پیوند پوست نیز به طریق مختلفی انجام می شود:

  • سلول های بنیادی: این سلول های همه کاره به هر شکلی در می آیند و می توانند بافت هر ارگانی از بدن را بازسازی کنند. پوست نیز از جمله اندام هایی به شمار می رود که سلول های بنیادی می توانند در تعمیر آن موثر باشند.
  • پوست مصنوعی: پوست مصنوعی ماده ای بی خطر است که می تواند به پوست اصلی بدن برای بازسازی خود کمک کند، یا حتی جایگزین بخشی از آن باشد.
  • لیزر: پوست سالم از جای خود برداشته شده و بر ناحیه مورد هدف قرار می گیرد تا به تدریج جوش بخورد.

۸. تزریق بوتاکس؛ کشیدن پوست جای جوش 

بوتاکس می تواند یک پرکننده بی نظیر برای جای جوش باشد. ماده بوتاکس با قرار گرفتن زیر ناحیه ای که از لحاظ سطح پایین تر از قسمت های اطراف خود قرار گرفته، باعث بالا آمدن آن نقطه و همسانی اش با کل پوست شود.

روش های درمان جای جوش با بوتاکس

۹. سابسیژن جای جوش 

در روش سابسیژن، سوزن در ناحیه فرورفته پوست جراحت ریزی ایجاد می کند. سپس خونی که از خود فرد داوطلب برای درمان این عارضه پوستی گرفته شده، به ناحیه سابسیژن تزریق می شود. خون تازه باعث می شود که پوست بازسازی شود و تورفتگی آن از بین برود.

۱۰. مزونیدلینگ صورت برای جای جوش 

مزونیدلینگ زخم پوست را در ناحیه آسیب دیده و فرورفته تازه می کند. ایجاد زخم جدید بر روی پوست با سوزن های بسیار ظریف، باعث می شود که سلول ها بازسازی ناحیه خودشان را از سر بگیرند. این روش تاثیر خوبی بر روی همسان سازی نواحی مختلف پوست دارد.

۱۱. پلاسما جت جز موثرترین درمان های جای جوش 

قرار گرفتن پلاسما بر روی ناحیه آسیب دیده و حاوی لکه و تورفتگی ناشی از جوش، باعث می شود حرارتی ملایم و کوچک سلول ها را با تکانه هایی موثر به تحرک وادارد. تحریک سلول ها باعث می شود که آن ها با تولید کلاژن ناحیه ای که مسئولش هستند را باسازی و ترمیم کنند.

درمان جای جوش با پلاسما جت

۱۲. پیلینگ شیمیایی؛ یکی از روش های درمان جای جوش

این روش یک نوع لایه برداری شیمیایی به شمار می رود و سه درجه بندی سطحی، متوسط و عمیق برای نفوذ به پوست دارد. پیلینگ شیمیایی با استفاده از موادی مثل لاکتیک اسید یا سالیسیلیک اسید، سطح پوست را تحت تاثیر خود قرار می دهد. در نتیجه ضایعات پوستی از بین می برد و پوستی یک دست و تمیز را به شما هدیه می کند.

۱۳. درمان جای جوش با فناوری سابسیژن  

این روش می تواند بجز جای جوش و فرورفتگی های ناشی از آن، برای درمان به دایره گسترده تری از مشکلات پوستی ورود کند. سابسیژن یک درمان بر پایه فناوری است که به طور سرپایی انجام می شود و فرایند پیچیده ای ندارد. در این روش، به هم پیوستگی سلول های خراب و آسیب دیده پوست با سلول های سالم تر قطع می شود. در نتیجه سلول های سالم تر که خود را در معرض خطر می بینند، شروع به بازسازی پوست و برطرف کردن فرورفتگی ها می کنند. در نتیجه جای زخم ها و آثار جوش رفع شده و یک پارچگی پوست باز می گردد.

۱۴. درما فیلر پرکننده پوست 

درما فیلر یا فیلر درمال، یک نوع ماده است که به عنوان پر کننده پوست استفاده می شود. تزریق فیلر به پوست تاثیر بسیار شگفت انگیزی برای درمان پستی ها و بلندی ها دارد. این پستی ها و بلندی ها فقط در چین و چروک های دور چشم و دهان خلاصه نمی شوند، بلکه می توانند همان ناحیه تورفته ای در پوست شما باشند که جوش و آکنه بافتشان را تخریب کرده است. با تزریق درما فیلر تحت نظر یک پزشک مجرب در رشته زیبایی و درمان مشکلات پوستی، می توانید شاهد نتایج عالی آن بر روی رفع جای جوش باشید.

۱۵. از بین بردن جای جوش با روش پی آر پی صورت 

روش پی آر پی یکی از روش های درمان جای جوش پیچیده اما بسیار کار آمد در میان سایر روش ها است. در این روش، پلاسما از خون بیمار جدا می شود و برای بازسازی ناحیه آسیب دیده پوست به کار می رود. پی آر پی جراحی نیست، بلکه شیوه ای طبیعی و کم خطر برای تحریک سلول های پوستی برای بازسازی کردن خود محسوب می شود.

درمان جای جوش با پی آر پی

۱۶. برش پانچ ناحیه جای جوش 

همان طور که اشاره شد، با تازه کردن زخم ناحیه آسیب دیده و فرورفته پوست، می توان سلول های آن ناحیه را از خواب بیدار کرد. برش پانچ روشی است که در آن بر روی رد زخم های قدیمی شکاف های کوچکی ایجاد می شود. حاصل این فرایند، زخم های جدیدی است که باعث می شوند سلول ها تحریک شوند و پوست را بازسازی کنند. نه تنها در این روش اسکار و رد جدیدی از زخم و فرورفتگی باقی نخواهد ماند، بلکه جای زخم های قدیمی نیز درمان می شوند. البته این روش اغلب پاسخگوی آسیب دیدگی های سطحی پوست است و برای فرورفتگی های عمیق روش توصیه شده ای نیست.

۱۷. میکرودرم ابریژن بهترین لایه بردار پوست

این روش یک روش مکانیکی برای لایه برداری پوست و از روش های درمان جای جوش به شمار می رود. دستگاه میکرودرم ابریزن بلافاصله بعد از جدا کردن ضایعات و سلول های مرده از پوست، پوسته ها را جمع آوری می کند و پوستی شفاف، یک دست، تمیز و عاری از هر گونه زوائد را برای شما به ارمغان می آورد. این دستگاه قبل تر دارای دو نوع تراشه الماسی و کریستالی بود. امروزه دستگاه جدیدتری تحت عنوان هیدرودرم ابریژن معرفی شده که علاوه بر لایه برداری، مواد مورد نیاز پوست را برای بازسازی شدن به آن تزریق می کند. همچنین در بهبود عملکرد گردش خون و کلاژن سازی در لایه های عمیق پوست تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت.

سوالات متداول

از پاسخگویی جامع و دقیق به سوالات متداول شما در مورد خدمات و روش‌های ما در کلینیک، باعث اطمینان و راحتی شما در هر مرحله از تجربه‌ی زیبایی می‌شویم.

چند بار در روز کمپرس گرم و مرطوب را روی محل جوش قرار دهید تا تخلیه و التیام آن تسریع شود. هرگز جوش را فشار ندهید یا سعی نکنید آن را در خانه باز کنید. این می تواند عفونت را گسترش دهد. پس از باز شدن جوش، کمپرس گرم و مرطوب را روی محل قرار دهید.
هنگامی که جوش "آماده" است، پزشک یک برش کوچک ایجاد می کند تا اجازه دهد چرک تخلیه شود و زخم بهبود یابد. آنتی بیوتیک ها در شرایط خاصی استفاده می شوند. افرادی که سعی می کنند خود جوش ها را فشار دهند، خطر گسترش عفونت در داخل بدن و منجر به عوارض را افزایش می دهند.

نظرات کاربران

نظرات شما، قدرتی است که ما را به آرمان‌های زیبایی خود هدایت می‌کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان یا رزرو نوبت